دسته‌بندی نشده

راهکارهای خانگی برای رفع یبوست

راهکارهای خانگی برای رفع یبوست

در مقاله “راهکارهای خانگی برای رفع یبوست” به بررسی این مشکل پرداخته میشود. یبوست، یک مشکل بسیار شایع بوده است. به طوریکه حدود 20 درصد از ایرانی ها دچار یبوست می باشند و این مشکل باعث شده است تا سالانه 8 میلیون نفر به مطب پزشکان مراجعه نمایند. یبوست می تواند ناشی از مصرف مواد غذایی، پرهیز غذایی، سبک زندگی، دارو یا بیماری می باشد. دلیل یبوست مزمن برای بیشتر مردم ناشناخته است. از همین رو به این نوع یبوست، یبوست ایدیوپاتیک مزمن گفته می شود. به حرکات روده کمتر از 3 بار در هفته، یبوست می گویند.

به هرحال یبوست نیز می تواند با علایم ناخوشایندی مثل ناراحتی هنگام رفتن به دستشویی، نفخ و ورم شکم و درد ناشی از دفع مدفوع سفت و خشک همراه بشود. متاسفانه یبوست اثرات بسیار بد و جدی بر کیفیت زندگی و سلامت جسمی و روحی می گذارد. روش های طبیعی برای کمک به تسکین علایم یبوست بسیار وجود دارند. شما می توانید این روش ها را براحتی در خانه انجام دهید. اکثر این روش ها به لحاظ علمی مورد تایید و حمایت بسیاری قرار گرفته اند. برخی از این راهکار ها عبارت است از:

از مصرف لبنیات خودداری کنید.

یکی از راهکارهای خانگی برای رفع یبوست خودداری از مصرف لبنیات است. اولین راهکار خانگی برای درمان خانگی یبوست خودداری کردن از مصرف لبنیات است. در برخی شرایط، عدم تحمل لبنیات بدلیل اثری که بر حرکات روده دارد، علل اصلی یبوست می شود. در برخی موارد، کودکانی که مبتلا به عدم تحمل پروتئین شیر گاو هستند و بزرگسالانی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می باشند، ممکن است دچار یبوست شوند. اگر شما قادر به تحمل فرآورده های لبنی نیستید، می توانید این مواد غذایی را موقتا از رژیم غذاییتان حذف کنید تا اثرات آن را بر بهبود علایم یبوست مشاهده نمایید. با حذف لبنیات از رژیم غذایی، سایر غذاهای غنی از کلسیم را به رژیم غذاییتان اضافه نمایید و در کلام آخر: عدم تحمل لبنیات یا لاکتوز عامل یبوست در برخی افراد خواهد شد. در صورتی که با مصرف لبنیات دچار یبوست می شوید، موقتا آن را از رژیم غذاییتان حذف کنید تا اثرات آن را مشاهده نمایید.

مصرف آلو خشک (برگه آلو) را جدی بگیرید!

مصرف آلو خشک یکی از راهکارهای خانگی برای رفع یبوست است. آلو خشک و آب آلو، یکی از روش های طبیعی و خانگی برای درمان یبوست در بین بیماران می باشد. آلو خشک علاوه بر داشتن فیبر حاوی یک ملین طبیعی بنام سوربیتول می باشد. سوربیتول یک قند الکلی است که اثر ملین فراوانی دارد. مطالعات نشان دادند که آلو خشک بسیار موثرتر از فیبر می باشد. اگر دچار یبوست هستید و از یبوست رنج می برید ، آلو خشک ساده ترین روش طبیعی برای درمان این بیماری  حاد می باشد.  توصیه می گردد که حدود 50 گرم (7 عدد آلو خشک متوسط) را دوبار در روز مصرف کنید.  با این وجود اگر مبتلا به IBS هستید، ممکن است از خوردن آلو خشک اجتناب کنید چون قندهای الکلی جزو FODMAP ها هستند.

پودر سوربیتول از راهکارهای خانگی برای رفع یبوست ؟

پودر سوربیتول برای درمان خانگی یبوست بسیار خوب است و از داروهای ملین ساز برای روده ها، است که برای برطرف کردن یبوست شدید بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه چنین داروهایی به هنگام بروز یبوست می‌توانند مفید واقع شوند اما توجه داشته باشید که مصرف مداوم پودر سوربیتول برای یبوست در کار روده‌ها اختلال جدی را ایجاد می‌کند. بنابراین این دارو باید تا زمانی که عادت‌های روده، به حالت عادی بازگردد، استفاده شود. معمولا فرآورده‌های ملین همچون پودر سوربیتول برای یبوست را باید تنها برای درمان کوتاه مدت (کمتر از یک هفته) بکار برد تا به رفع یبوست کمک فراوانی نماید

منیزیم سیترات از راهکارهای خانگی برای رفع یبوست

مصرف منیزیم سیترات، یکی از روش های خانگی بسیار مهم و پرفایدع برای درمان یبوست می باشد. منیزیم سیترات، نوعی ملین اسمزی است که با مراجعه به داروخانه می توانید به راحتی آن را خریداری کنید. مصرف مقدار متوسطی از مکمل های منیزیم می تواند به تسکین یبوست کمک کند. برخی مواقع از دوزهای بالاتر برای پاکسازی روده قبل از عمل جراحی یا سایر روشهای درمانی استفاده می شود.

 سنا به عنوان یک ملین گیاهی

سنا به عنوان یک ملین گیاهی برای تسکین یبوست استفاده می گردد. این داروی گیاهی را می توان از داروخانه خریداری کنید که به صورت خوراکی یا مقعدی قابل مصرف است.
سنالاکس: قرصی کاملا گیاهی حاوی عصاره برگ سنا و دانه گشنیز جهت رفع یبوست های مزمن
گیاه سنا حاوی ترکیبات گیاهی بنام گلیکوزیدها می باشد که عصب روده را تحریک می کند و سرعت حرکات روده را زیاد می کند. مصرف این گیاه در کوتاه مدت برای بزرگسالان، امن و کاملا بی خطر است اما اگر علایم یبوست بعد از چند روز مصرف برطرف نشد، به پزشک مراجعه کنید.  گیاه سنا معمولا به زنان باردار، شیرده یا افرادی که دچار بیماری های خاصی مثل بیماری التهاب روده ای، اصلا توصیه نمی شود.

دسته بندی فیبر ها به عنوان راهکارهای خانگی برای رفع یبوست؟

فیبرهای نامحلول: این فیبرها در سبوس گندم، سبزیجات و غلات سبوس دار کامل یافت می شوند. مصرف این فیبرها موجب افزایش حجم مدفوع و کمک به دفع سریع تر و راحت تر مدفوع از دستگاه گوارش کمک بسیار فراوانی می کنند.

فیبرهای محلول: این فیبرها در سبوس جو دوسر، جو، آجیل، دانه، لوبیا، سبوس برنج، عدس و نخود فرنگی و نیز برخی میوه ها و سبزیجات یافت می شود. این فیبرها آب را جذب می کنند و یک چسب ژل مانند را تشکیل می دهند که این باعث نرم شدن مدفوع و بهبود قوام آن نیز می گردد.

مطالعاتی که به بررسی اثرات فیبر نامحلول به عنوان روشی برای درمان بیوست پرداخته شده است، اما کامل و جامع نیستند. این به این دلیل است که فیبر نامحلول در برخی افراد مبتلا به اختلالات روده ای مثل IBS یا یبوست ایدیوپاتیک مزمن می تواند مشکل را بسیار وخیم تر نماید. برخی فیبرهای محلول قابل تخمیر در درمان یبوست ها اصلا موثر نیستند زیرا: این فیبرها بواسطه باکتری های موجود در روده تخمیر می گردد و ظرفیت نگهداری آب را به راحتی از دست می دهند.

بهترین گزینه برای مکمل فیبر هنگام یبوست ، فیبر محلول غیرقابل تخمیر مثل پسیلیوم است. این محصول با برندهای مختلف از قبیل موسیلیوم و موسیلیوم فورت و … در دسترس همگان قرار گرفت است.

برای پیشگیری از یبوست باید مخلوطی از فیبرهای محلول و نامحلول را مصرف نمایید. مقدار مصرف روزانه فیبر برای زنان 25 گرم و برای مردان 38 گرم می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *