دسته‌بندی نشده

کیوتن چیست؟

کیوتن چیست

کیوتن چیست ؟ کوآنزیم کیوتن (CoQ10)، اولین بار توسط Crane و همکارانش در سال 1957 در میتوکندری قلب گاو یافت شد. این ماده، که به با نام های دیگری همچون یوبی‌کینون، یوبی‌دکارِنون و کوآنزیم Q نیز شناخته شده و معرفی می شود،  اختصاراً  با عناوین CoQ، CoQ10 و Q10 مشخص می شود.

کیوتن در واقع یک بنزوکینون می باشد که در آن حرف Q به گروه شیمیایی کینون و عدد ۱۰، به تعداد زیرواحد شیمیایی ایزوپرنیل اشاره دارد.

درحقیقت کیوتن  را میتوان یک ماده مغذی دانست. این ماده مغدی  به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد. همچنین برای سلامت بسیاری از ارگان های بدن لازم و ضروری خواهد بود.

این ماده  در بسیاری از مواد غذایی و خوراکی ها وجود داشته و باعث بهبود سلامت و عملکرد بدن خواهد شد. باتوجه به خواص آن،میتوان گفت که کیوتن نقشی مهم و اساسی را  بر سلامت بدن خواهد داشت.

به عنوان مثال، کیوتن را می توان یک آنتی اکسیدان قوی دانست که از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد و آسیب های ناشی از آن به خوبی محافظت خواهد کرد.

به عنوان یکی دیگر از خواص مهم کیوتن می توان به تاثیر آن برای تولید انرژی در سلول های بدن اشاره کرد. این ماده در ساختن آدنوزین تری فسفات (ATP) که در انتقال انرژی به سلول ها دخیل است، نقش مهمی را ایفا کرده و موجب بهبود  متابولیسم بدن خواهد شد.

باتوجه به نتایج بدست آمده از پژوهش های انجام شده، مشخص شده است که کیوتن تنها برای برخی از اندام ها مفید نیست. این ماده  یک ماده بسیار مغذی برای بهبود پوست بوده و به گونه ای به عنوان یک ضدچروک و جوانساز فوق العاده اثر خواهد داشت.

حال که متوجه شده اید کیوتن چیست ، در ادامه در خواص کیوتن برای پوست و سلامتی انسان صحبت خواهیم نمود.

 

دلیل کمبود کیوتن در بدن چیست؟

دلیل کمبود کیوتن در بدن چیست؟

از آنجایی که کیوتن نقش اساسی در سلامت انسان خواهد داشت، کمبود آن می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها باشد. بطورکلی برخی از دلایل کمبود کوآنزیم کیوتن عبارتند از:

  • کمبودهای تغذیه ای مانند کمبود ویتامین B6
  • نقص های ژنتیکی در ساخت یا استفاده از CoQ10
  • نیاز شدید بافتها در نتیجه بیماری
  • بیماریهای میتوکندری
  • استرس اکسیداتیو ناشی از پیری یا کهولت سن

باتوجه به این موارد، در ادامه مطلب به بررسی خوراکی ها و همچنین محصولاتی اشاره خواهیم کرد که کمبود کیوتن را در بدن شما جبران خواهند کرد.

 

خواص کیوتن چیست؟

کیوتن (کوآنزیم کیوتن) یک ترکیب محلول در چربی و شبه ویتامین است که فواید زیادی برای سلامتی دارد.

CoQ10 می‌تواند به صورت مکمل مصرف شود و بدن به خوبی می‌تواند آن را تحمل کند. علاوه بر این، این ترکیب در برخی از غذاها مانند بافت‌های حیوانی، سبزیجات و حبوبات یافت می‌شود.

بنابراین میتوان گفت که کیوتن یک ماده بسیار مغذی و ضروری در بدن می باشد. در این بخش از مطلب به بررسی برخی از مهمترین خواص کیوتن می پردازیم.

تاثیر کیوتن بر سلامت قلب

بطور طبیعی قلب یکی از اندام های بدن می باشد که حاوی مقادیر قابل توجهی از کیوتن است. مطالعات نشان می دهند که کیوتن تاثیر بسزایی در بهبود علائم نارسایی احتقانی قلب داشته است. این ماده مغذی به عنوان یک فاکتور مهم و حیاتی برای حفظ و کنترل سلامت قلب افراد مسنی که دارای مشکلات نارسایی مزمن قلب هستند، شمرده می شود.

کوآنزیم Q10 می تواند از طریق مختلفی سلامت قلب را بهبود داده و بیماری های قلبی را درمان کند. از سری تاثیرات کیوتن بر سلامت قلب می توان به این موارد اشاره داشت:

  1. کیوتن استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد
  2. این ماده غذایی موجب گسترش خون در رگ های خونی خواهد شد.
  3. تاثیر بسزایی در کنترل و کاهش فشار خون دارد
  4. کیوتن در صورت ترکیب با سایر مواد مغذی، می تواند به بهبود افرادی که جراحی بای پس و دریچه قلب داشته اند، کمک کند.

 کاهش و درمان دیابت

کیوتن می تواند نوروپاتی دیابتی و حساسیت به انسولین را در افراد دیابتی بهبود بخشد.  بسیاری از پژوهش های پزشکی نشان میدهد که کیوتن ممکن است به کاهش میزان کلسترول لیپوپروتئین (LDL) با چگالی کم و کل کلسترول در افراد دیابتی کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.

 درمان میگرن

از آنجایی که کیوتن میتوکندری سلول ها را سالم نگه میدارد، می تواند تاثیر بسزایی در کاهش سردردهای عصبی و درمان میگردن داشته باشد. این مسئله در آکادمی مغز و اعصاب آمریکا و همچنین انجمن سردرد آمریکا مورد پژوهش و تایید قرار گرفته است

کاهش عوارض استاتین

اگرچه در این حوزه همچنان پژوهش هایی در حال انجام است، اما می توان اذعان داشت که کیوتن ممکن است به جلوگیری یا درمان عوارض جانبی مصرف داروهای کلسترول نوع استاتین، مانند دردهای عضلانی و مشکلات کبدی کمک کند. بنابراین افرادی که داروهای مربوط به کلسترول را مصرف میکنند، میتوانند با این ماده مغذی اثرات مضر این داروها را کاهش دهند.

 

 درمان بیماری نورودژنراتیو

طبق نتایج بدست آمده از پژوهش های انجام شده در مرکز بیماری و درمان عصب روانپزشکی، Q10 در درمان اختلالات نورودژنراتیو، مانند پارکینسون و بیماری آلزایمر نویدبخش بوده است. طبق این تحقیقات، کیوتن می تواند در درمان بیماری هایی همچون پارکینسون یا آلزایمر مفید باشد. به عنوان مثال، تحقیقات حیوانی نشان داده است که کوآنزیم Q10 ممکن است از تولید بیش از حد بتا آمیلوئید، یک قطعه پروتئین که پلاک های مغز مرتبط با بیماری آلزایمر را تشکیل میدهد، جلوگیری کند.

پیشگیری و درمان سرطان

در سال 1961 دانشمندان مشاهده کردند که مبتلایان به سرطان، کیوتن کمی در خون خود دارند. همچنین آن ها کیوتن کمی در خون مبتلایان به میلوم، لنفوم و سرطان های سینه، ریه، پروستات، پانکراس، کولون، کلیه، و سر و گردن مشاهده نمودند. طبق تحقیقات بدست آمده از تاثیرات کیوتن، این ماده مغذی می تواند با رادیکال های آزاد مقابله ، به سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به عنوان درمان ثانویه سرطان موثر باشد.

معجزه ضدچروک و جوانساز

کیوتن در حفظ و بهبود استحکام پوست موثر است. این ماده  می تواند میزان بروز چین و چروک های همراه با افزایش سن را کاهش دهد. با کمبود کیوتن، رادیکال های آزاد به خصوص رادیکال های تولید شده در اثر تابش آفتاب می توانند به سلول های پوست آسیب برسانند. Q10 می تواند اثرات رادیکال های آزاد را خنثی کرده و از آسیب آنها به مولکول های کلاژن، که برای استحکام و کشسانی پوست ضروری هستند جلوگیری کند.

برای حفظ استحکام پوست و درمان و بهبود چین و چروک های آن، پیشنهاد می کنیم از محصولات مراقبتی پوست حاوی کیوتن استفاده کنید. از بهترین محصولات مراقبت پوست می توان به دو محصول کرم روز لاکچری کویین و کرم شب لاکچری کویین اشاره کرد.

 

مواد غذایی حاوی کیوتن

مواد غذایی حاوی کیوتن

از آنجایی که از اهمیت و خواص کیوتن برای سلامت بدن نام بردیم، در این بخش از مطلب به منابع و همچنین غذاهای حاوی کیوتن اشاره خوهیم کرد. بطور کلی غذاهای حاوی کیوتن عبارتند از:

  • گوشت بافت ها : قلب ، جگر و کلیه
  • گوشت های ماهیچه ای: گوشت گاو و مرغ
  • ماهی چرب: ماهی قزل آلا، شاه ماهی، ماکرو و ساردین
  • سبزیجات: اسفناج، گل کلم و کلم بروکلی
  • میوه : پرتقال و توت فرنگی
  • حبوبات: سویا، عدس و بادام زمینی
  • مغزها و دانه ها: کنجد و پسته
  • ​​​​​​​روغن ها: روغن سویا و کانولا

ما سعی نمودیم به شما بگوییم که کیوتن چیست؟ چه خواصی دارد و چرا وجود آن در بدن نیاز است. اکنون امیدوار هستیم این مطلب مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *