دسته‌بندی نشده

تشخیص عسل اصل

تشخیص عسل اصل

در مقاله تشخیص عسل اصل به بررسی این موضوع میپردازیم. عسل پر فایده ترین ماده ی ارزشمنده غذایی می باشد که هم جنبه ی دارویی داشته و هم برای تغذیه ی مقوی جایگاه ویژه ای را دارد. کسب و کار های امروزه در تولید عسل مرتکب تقلب های زیادی می شوند که افراد باید از آن اطلاع داشته باشند تا گول ظاهر عسل اصل آنها را نخورند برخی روشهایی وجود دارد که با آن می توانیم عسل اصل را تشخیص بدهیم و در دام تولید کنندگان متقلب تولید عسل نیفتیم اما در ابتدا باید بدانیم به چه عسلی عسل اصل می گویند:

به چه عسلی اصل میگوییم؟

عسل اصل یعنی اینکه در تولید آن هیچ گونه تقلبی مرتکب نشود در واقع به صورت واضح عسل طبیعی و یا اصل به شهد گل‌هایی گفته می‌شود که زنبور پس از تغذیه از گیاهان مختلف، آن را در بدن خود فرآوری و تغلیظ کرده و در کندو ذخیره نماید. در صورتی که زنبوران به جای شهد گل‌ها و گیاهان از قند سفید و یا شکر و یا انواع آب میوه‌ها تغذیه کرده باشند محصول آن را نمی‌توان عسل اصل نامید مهمترین تقلبی که اکثر زنبور داران مرتکب آن می شوند استفاده از دستگاه های صنعتی برای تبدیل شکر و شربت به عسل و بدتر از آن جا زدن جای عسل اصل است!

آیا عسل تغذیهای، عسل اصل است؟

در ابتدا باید به تعریف عسل تغذیه ای بپردازیم و بعد از آن خود خواننده قضاوت کند که آِیا این نوع از عسل اصل است یا نه! در این روش کندودار و زنبور دار در کنار تغذیه زنبوران از شهد گل‌ها و گیاهان، آن‌ها را با انواع مواد مصنوعی مانند شکر، قند، شیره خرما و یا حتی شیرین‌کننده‌های صنعتی مانند ساخارین تغذیه می‌کند. در این حالت عسل را زنبور تولید می‌کند اما منبع اصلا شهد طبیعی نمی باشد.

چرا برای این نوع عسل از تغدیه ی مصنوعی استفاده می شود؟

این کار به این دلیل صورت می‌گیرد که زنبور در این شیوه (تغذیه با مواد مصنوعی) عسل بیشتری را تولید خواهد کرد و سود مالی بیشتری را برای کندودار و زنبور دار فراهم می کند و یا به اصلاح کندوداران بارگیری کندو افزایش چشم‌گیری پیدا می‌کند. این روش یک روش غیر مستقیم در تولید غیرطبیعی عسل است.

البته جای دارد که بگوییم زنبوردار برای حفظ زنبور‌ها در برخی از فصل‌های سال که گل و گیاه در منطقه وجود ندارد، اقدام به تغذیه مصنوعی آنها نیز می کند، که در این صورت اصلا مانعی وجود ندارد. اما نباید این عسل به عنوان عسل طبیعی به فروش برسد و تنها باید به عنوان تغذیه زنبوران در فصل سرما باشد که متاسفانه نیست سود جویی و طمع مالی در این کسب و کار به وفور دیده می شود.

عسل تقلبی را توضیح دهید؟

در این شیوه ی تولید محصول، عسل حاصل شده از فرایند مصنوعی است به طور کامل مصنوعی می باشد و از تغلیظ شیره‌ی برخی از میوه‌ها مانند خرما، توت و حتی گاهی ملاس چغندر یا از حرارت دادن مواد گلوکزی ( شربت قند) و مواد نشاسته‌ای برای قوام آن استفاده می کنند. در بعضی موارد برای ایجاد طعم و بو نیز از برخی از اسانس‌های شبیه به عسل نیز استفاده می کنند تا طعم و بویی شبیه به آن را پیدا کن که این روش به دور از اخلاق انسانی برای تولید کننده است.

روش های تشخیص عسل اصل از از عسل تقلبی چیست؟

چسبندگی عسل: اگر مقدار کمی عسل اصل  را بین دو انگشت خود قرار بدهید و آن را فشار دهید بعد از جدا کردن انگشتان از هم، انگشتان تمایلی به چسبندگی ندارند و هیچ گونه کششی هم برای چسبندگی ندارند. اما در عسل کاملا تقلبی به علت اینکه شیرین‌کننده‌های بسیار زیادی که در آن‌ها استفاده کرده اند، احساس چسبندگی زیادی خواهید داشت.

 

غلظت: از آنجایی که عسل اصل نسبتا غلیظ می باشد، اگر شیشه‌ی آن را کمی خم کنید لحظه‌ای طول می‌کشد تا کمی جابه جا شود. اما بعضی برخی از عسل‌های تقلبی کاملا روان هستند و اتنگار نه انگار نه عسل هستند! و زود اینطرف و آنطرف می‌ شوند مانند شربت هستند!

 

مزه و طعم: مزه و طعم عسل نباید برای مدت طولانی در دهانتان بماند یعنی اینکه گلویتان را نزند. در عسل‌های تقلبی به این علت که از شیرین‌کننده‌های صنهتی برای تولید آنها استفاده شده، یک حالت گلوزدگی ایجاد می کنند و طعم آن در دهان باقی می‌ماند.

 

عطر و بو: عسل طبیعی بسته به گیاهی که زنبور آن منطقه از آن تغذیه می کند عطر و بوی کاملا متفاوتی را دارد و اگر کمی با تجربه باشید می‌توانید حتی نوع گیاه آن را تشخیص بدهید اما عسل‌های تقلبی صرفا بوی شیرینی و یا اسانس صنعتی می‌دهند و حتی ممکن است کمی بوی ترشی هم داشته باشند.

 

ناخالصی: از آنجایی که عسل اصل از کندو ی زنبور استخراج می‌شود، معمولا در آن انواع ناخالصی مانند گرده گل، موم و حتی قسمت‌های از بدن زنبور نیز یافت می‌شود در صورتی که عسل کاملا تقلبی باشد معمولا در داخل کارگاه‌ها ساخته می‌شود و فاقد این مواد می باشد و کاملا تمیز و شیک است!

 

آزمایش دستمال کاغذی: اگر مقداری کم از عسل اصل را بر روی دستمال کاغذی بریزیم به هیچ عنوان به پشت دستمال کاغذی نفوذ نمی کند و دستمال مرطوب و خیس نمی‌شود در صورتی که عسل تقلبی به علت رطوبت بالا پشت دستمال را کاملا مرطوب می‌کند.

حرارت دادن:  یکی دیگر از راه‌های تشخیص عسل تقلبی از اصل حرارت دادن آن می باشد. با حرارت دادن عسل طبیعی، رنگ آن به سرعت کاراملی رنگ شده و اما اصلا کف نمی‌کند. اما عسل تقلبی کف می‌کند و تازه حباب حبابی هم می‌شود!

حلالیت: اگر رشته‌ای از عسل کاملا اصل را با قاشقی در دست بگیرید و از بالا داخل یک لیوان آب بریزید، عسل بدون پخش شدگی در ته ظرف جمع شده و تکان نمی خورد. اما عسل کاملا تقلبی در میانه‌ی راه پخش می‌شود و  کاملا راحت در آب حل می‌شود.

هر چند این روش‌ها اصلا علمی نیستند و هیچگونه اعتباری نمی‌توان برای آن‌ها قائل شوید اما بعضی از افراد به مرور و با تجربه آن‌ها را بیان کرده‌اند و هدف ما هم در اینجا این است که به طور خلاصه به برخی از مهمترین  آنها پرداخیتم.

 مهمترین فاکتور برای خرید اصل عسل این است که از یک زنبوردار و کندودار معتمد عسل خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *